El dolor és una sensació, i com a tal no pot ser mesurat. Només un mateix pot saber el mal que realment té.

El dolor visceral referit, és aquell que s’experimenta a nivell múscul-esquelètic, però que el seu origen el trobem en el mal funcionament d’alguna víscera del nostre organisme.

Molts dolors i limitacions que es manifesten a les articulacions, músculs i altres estructures del cos, no tenen l’origen en la seva pròpia estructura, sinó que es troben en algun òrgan o víscera que no treballa correctament.

Les vísceres es mouen gràcies al moviment del múscul diafragma. Aquest al contreure’s empeny les vísceres abdominals a l’hora que tracciona els pulmons i el cor. Els intestins tenen un moviment peristàltic que permeten el pas del bol alimentari, l’estomac fa contraccions involuntàries que permeten la digestió..., per tant dins el nostres organisme hi ha moviment.
Totes les vísceres, com en qualsevol altra estructura corporal, si deixen de tenir moviment o aquest és anòmal, la funció de la víscera estarà alterada i ens trobarem que:

-Es produeixen adherències entre els diferents plans que abans lliscaven correctament, fent disminuir encara més la mobilitat.
-S’acumulen toxines, ja que queden estancades, per la manca de moviment.
-Apareixen diferents símptomes com digestions pesades, gasos, restrenyiment....

Aquest dolor referit en alguna par del cos, acostuma a tenir unes característiques concretes, i que ens poden ajudar a identificar-lo. Per exemple, un inici sense una causa evident, augment de la intenstitat del dolor en una franja horària concreta, dolor que no millora amb els canvis de posició....

Tothom coneix ho ha sentit a parlar del dolor referit del cor, a la cara interna del braç esquerra, doncs amb la resta de vísceres pot passar el mateix.

Amb l’ajuda de l’osteopatia tractant a nivell visceral, no solament generarem aquesta mobilitat visceral necessària per disminuir símptomes, sinó que a més obtindrem més possibilitats de tractament davant d’algun dolor, que amb les tècniques habituals a nivell múscul-esquelètic no haguem pogut solucionar i que amb l’ajuda d’un tractament visceral milloraran.

El contingut d'aquest article és merament divulgatiu i no pot mai substituir al teu metge. Per això, si necessites consell professional o vols seguir un tractament especial, a Àgil t'oferim un control i tractament personalitzat.