MARES EN FORMA

Classes per embarassades:

Durant el període d’embaràs, el cos de la dona experimenta molts canvis, tan a nivell físic com emocional. És important saber com afrontar aquests canvis per tal de que no siguin perjudicials per a la futura mare. Al mateix temps, és de gran importància tenir un bon coneixement de les diferents fases de l’embaràs per tal de que la preparació al part sigui més amena.
Les nostres classes estan enfocades de tal manera en que es treballen la gran majoria d’aspectes que afecten a la dona embarassada. S’inclouen exercicis per al bon manteniment físic, postures contra el dolor, postures i exercicis per a la facilitació al part, exercicis respiratoris per a l’orientació al part, educació i treball de la musculatura del sòl pelvià i la faixa abdominal...
Les sessions, que són en grups reduïts i amb un tracte totalment personalitzat, estan dirigides per a una fisioterapeuta especialitzada en ginecologia i obstetrícia. Els exercicis estan adaptats a cada trimestre de l’embaràs, tenint en compte les limitacions i necessitats de cada un d’ells.

Classes post part:

El període de post part, es considera aquell temps en el qual la mare retorna al seu estat físic anterior a l’embaràs. Aquest transcorre durant els 6 – 12 mesos després del moment del part. És un període en el qual el cos de la dona va recuperant la seva forma original, des de la recol•locació d’òrgans, fins a la recuperació del to muscular general. El període post part, cursa de manera natural en la majoria de dones, tot i que és molt recomanable passar per les mans d’un equip multidisciplinari especialitzat (ginecòleg, llevadora, fisioterapeuta, psicòleg, nutricionista...) per tal d’avaluar l’estat de la mare i així poder detectar precoçment possibles alteracions i evitar l’aparició de disfuncions i/o patologies a curt o llarg termini.
Les nostres classes post part, estan enfocades a totes aquelles dones que estan dins d’aquest període i que volen recuperar el seu estat físic anterior, de manera segura i controlada. Són sessions les quals inclouen:
- GAH (Gimnàstica Abdominal Hipopressiva), per a la recol•locació dels òrgans, recuperació de la faixa abdominal, disminució del perímetre de panxa i cintura...
- Exercicis de tonificació global del cos.
- Entrenament de la musculatura del sòl pelvià.
- Exercicis d’estabilització lumbo-pèlvica.
- Educació postural i ergonomia.