La dansa del ventre és una dansa mil•lenària que ha arribat fins als nostres dies degut a la llarga llista de beneficis que ens aporta tant a nivell físic com mental i emocional. És una dansa per a totes les dones, de qualsevol edat i constitució, ja que és molt respectuosa amb el nostre cos. A partir dels moviments característics de la dansa oriental connectem amb l´energia femenina d´una manera creativa i divertida. Les classes estan enfocades a despertar la consciència corporal i a corregir la postura del cos.

L’objectiu és passar-ho bé ballant, connectar amb nosaltres mateixes i amb el grup i fer exercici de manera sana. En definitiva, aconseguir una vida millor en tots els àmbits degut als beneficis físics, mentals i emocionals que ens aporta aquesta disciplina ancestral.

A nivell físic, aporta una completa tonificació muscular a tot el cos, però sobretot a la zona de la base pèlvica, abdominals inferiors i perineu. L‘exercitament d’aquestes tres àrees és el que permet l’inici de la reorganització postural per l’alineament de la columna vertebral.
L’augment del to muscular de la base pèlvica i el perineu permet una ràpida recuperació després del part; a més, pot prevenir, disminuir o resoldre els problemes d’incontinència urinària. Per altra banda, afavoreix el trànsit intestinal i al mateix temps es van suavitzant les menstruacions doloroses.

A nivell mental, com que s’han de combinar moviments variats dissociant diferents parts del cos, s’estimulen tots els processos cerebrals relacionats amb l’atenció, la concentració i la memòria. Tots els moviments s’han de realitzar amb el cantó dret i esquerre del cos, de manera que la persona va adquirint un major equilibri dels hemisferis cerebrals, així com una comunicació més fluida entre ells, augmentant la coordinació i la motricitat.
avatar_01
Pel que fa l’aspecte emocional, la dansa del ventre millora l’ estat anímic de qui la balla. Això és gràcies als moviments en forma de cercles o balanceig, que segueixen uns ritmes concrets i fan que el cervell produeixi endorfines, afavorint la relaxació i el benestar interior. També s’obté un control de la respiració, ja que mitjançant les ondulacions del ventre aprenem inconscientment a respirar d’una manera completa i profunda, aportant una correcta oxigenació i generant calma i relax.

Estructura de les classes:
15’ Estiraments i escalfament per a preparar el cos pels moviments de la dansa
35’ Seqüències de tècnica i coreografia
10’ Estiraments finals i relaxació

Classes impartides per Anna Miralpeix Llobet.
Més informació a facebook.com/AnnaDansa